Günlük Kültür-Sanat Dozu

Pablo Picasso Guernica Tablosu

Dışarı çıkamadığımız şu günlerde kültürlenmeyi devam ettirebileceğimiz, online olarak müze gezisine çıkıp sanat eserlerini yüksek kalitede inceleyip, bilgi edinebileceğimiz websitesi ve mobil uygulamalardan bahsedeceğim.

Google Art & Culture (WebsiteAndroid –  Apple)

Günlük Kültür-Sanat Dozu

Dünyanın çeşitli müzelerini online gezip, resim ve heykel gibi sanat eserlerini yüksek çözünürlüklü görüntüleyebiliyorsunuz. Mobil uygulamasıyla merak ettiğiniz sanat eserini taratarak o eser hakkında ayrıntılı bilgi de edinebilirsiniz. Sanatçı sayfasından sanatçı hakkında bilgi edinebilir, sanatçının eserlerini yapılma zamanına ya da renk paletine göre de sıralayabilirsiniz. Ayrıca https://experiments.withgoogle.com/collection/arts-culture adresinden de farklı deneyimler sunan projelere göz atabilirsiniz.  Bunun yanında çektiğiniz bir fotoğrafı sanat eserine dönüştürebilir ya da çektiğiniz bir selfie ile sanat eserlerinde en çok kime benzediğinizi de görebilirsiniz.  Şuan için tam olarak Türkçe dil desteği bulunmamaktadır. Ancak metinlerin bulunduğu yerlerde Google çeviri ile çeviri yapabilirsiniz.


DailyArt  (Andoid Apple)

Günlük Kültür-Sanat Dozu

DailyArt’ın sadece mobil uygulaması mevcut. Leonardo, Monet, Goya, van Gogh gibi usta sanatçıların yanında farklı hikayeleri olan sanatçıların eserlerini de Türkçe dil desteği ile paylaşıyorlar. Günde 1 bildirim alarak günlük kültür dozunuzu alabilirsiniz. Ancak sanat eserleri içinde arama yapmak ve daha çok sanat eserine ulaşmak ücretli versiyonda mevcut.

Yüksek çözünürlüklü uygulama önizlemesi


Sanal Müze (Website)

Günlük Kültür-Sanat Dozu

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projesi olan Sanal Müze’de Türkiye’de yer alan müzeleri 3 boyutlu olarak gezebilir ve interaktif olarak müzede bulunan eserler ve eşyalar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca VR desteği de mevcuttur.

Not: Websitesinde müzeleri 3 boyutlu görüntülemek için reklam engelleyicileri kapatmanız gerekiyor.

Not: Blog görselinde yer alan, Pablo Picasso tarafından 1937’de yapılan Guernica isimli tablo, İspanya İç Savaşı sırasında Nazi Almanyası’na ait 28 bombardıman uçağının 26 Nisan 1937’de İspanya’daki Guernica şehrini bombalamasını anlatır.

Paylaş
Paylaşılabilir Bağlantı
Önceki

Gazeteden Tarihe Bakış

Sonraki

HP DV6 Unlocked BIOS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlara da bir bak

Gazeteden Tarihe Bakış

İstanbul Üniversitesi, Gazeteden Tarihe Bakış Açısı Projesi ile 1928-1942 yılları arasında yayınlanan gazete…

Helvetica & Helvetica

Tipografi, yazı ve iletişim dünyasında önemli bir rol oynamaktadır. Fontlar, metinlerin estetik ve duyusal…

SCRIBD 1 Ay Ücretsiz

SCRIBD NEDİR? 2007 Mart ayında yazılı kaynakları paylaşmak için kurulan Scribd, şu anda e-kitap, sesli kitap,…
Scribd 1 Ay Ücretsiz